Step by step

Hej! Nu ska jag visa hur jag gör bullen. Kan vara lite otydliga bilder, men jag ska försöka förklara det så gott jag kan! :)
 
 
Steg 1. Gör en tofs. Inte så svårt.. ;)
 
 
Steg 2. Dela upp tofsen i fyra delar och gör en fläta av varje del.
 
 
Steg 3. Det är nu det krångliga börjar. Varje fläta ska dras under tofsen. Det för att den håller och sitter bättre då. Ni ser kanske på bilden att flätan går mellan huvud och tofs, bara rakt igenom allt hår. Man får pilla igenom flätan försiktigt. Kan ryka med lite underhår annars.. ;)
 
Flätorna drar ni så att en dras nedåt, en uppåt, en åt vänster och en åt höger. Som en klocka (hel, kvart över, halv och kvart i).
 
 

Steg 4. På bilden ovan ser ni att varje fläta pekar åt varsitt håll. Så ska det vara om man dragit dem bakom tofsen rätt. Spänn åt varje fläta (dra den utåt).
 
 
Steg 5. Improvisera! Snurra flätorna åt alla håll och kanter och fäst tillslut alla i varandra med gummisnoddar. Man får snurra flätorna så att man känner att man får till den formen man vill ha och så att de sitter stadigt. Använd några extra gummisnoddar om det behövs för att stadga upp den.
 
"Flärpen" sticker jag bara in under bullen. Den sitter kvar där när alla band och pärlor åker på. :)
 
 
Steg 6. Pynta med vad ni nu vill ha! Här har jag snodden jag fick av ChipShop. Tyckte det blev riktigt fint. Kanske något till SM? ;)
 
 
Så här brukar jag oftast pynta bullen. Ett nät med småpärlor och sen ett pärlband runt allting.
 
 
Alla pärlband jag har. Bara ett är inköpt. Resten har jag vunnit på tävlingar som hederspriser i år. Lite roliga priser. Bra att ha!
 

Några pinnar att sticka in om man nu känner för det. Fast jag måste nog kapa dem lite. De är alldeles för långa till bullen. Munken som var lite tjockare funkade de annars utmärkt till. :)
 

Från Carlstad Sun Summercup. Lite finare och inte lika slarvigt gjort som den idag.. Jag hade ingen hårspray idag som annars behövs för att den inte ska bli så spretig.. ;)  
 
Hoppas att ni förstod lite bättre. Jag gjorde mitt bästa i alla fall!