Tävlingen i Jönköping

Tävligen började i fredags. Då åkte vi ner med tre hästar, Sunny, Vimsan och Kenny. Kenny åkte ner med Possum så allt funkade bra med tre hästar!
 
Vimsan startade en regional La:1 först. Hon var stadig och fin, vi vann på 71% :D Andra klassen med Vimsán var lite överkurs för henne. Det var en nationell FEI klass. Hon var fin men lite på dubbla spår då hon tyckte att det blev lite svårt, fast hon skötte sig jättebra!! Vimsan tävlade inget mer under den helgen. Nu blir det bara regionala starter under hösten så hon blir mer tävlingsvan. Sen efter lite mer träning så blir det nog några nationella i vår!
 
 
 
Sunny var fin och lydig i sin klass, lite seg då det var 30 grader varmt. Allt var i stortsett bra, förutom ett enkelt byte som hon stannade upp i. Förlorade några procent då men fick 65% och var precis utanför placering... Alltid lika surt.
 
Kenny var också jätteduktig! Vi fick lite tips av Anna Karin och det blev mycket bättre. Jag tyckte det var den bästa ritten på Kenny jag hade gjort hittils, men ojämna domare sänkte betyget. Det är inte kul när det skiljer upp mot 10%. Man vet inte vad som är rätt... Skittråkigt!!! (Precis utanför placering igen)
 
Vi åkte hem sen efter Kennys start och körde sen ner igen på lördagen. Det tar bara drygt 1 ½ timme att åka till Jönköping från oss. På lördagen var bara Sunny och Kenny med. Kenny startade sina två klasser med en halvtimmes mellanrum! Första klassen gick bra, det kändes inte lika bra som igår men domarna var jämnare idag och vi fick ett sm-kval på 66%. Våra kvalprocent räcker tyvärr inte till att komma till Sm. Innan andra klassen blev det lite dålig uppladdning, lite fel med starttiderna, domaren visslade in mig lite för tidigt så jag var inte färdig och då blev allt fel och Kenny hann tappa allting. Synd, för han var ännu finare på framridningen nu. Han bråkade i alla fall inget så det var bra!
 
Sunny var lika fin men trött som på fredagen. Många missar på grund av blinningar och bromsar, ett stopp i ett enkelt byte och galopp i en öppna. Men det kan ju inte alltid gå bra!
 
Dagen efter tävlingen red vi ut de så att de inte ska bli så stela efter tävlingen. En liten skrittrunda på en timme tyckte Sunny, Vimsan och Kenny var skönt! Igår vilade Kenny och Sunny. Då red jag lite dressyr på Maine och Vimsan. Vi pressade båda två lite så att de nästan trampade och sen fram igen. Mycket öka minska som vanligt så de blir elastiska och 30 000 enkla byten... Snart borde de sitta!! :P
 
Blev inte några bilder från tävlingen så ni får lite bilder ifrån uteritten efter tävlingen!
 
 
 
 
 
Hoppade av och plockade smultron och hallon på ett ställe också. Sunny fick såklart smaka!
 
 
 
Man hittar många fina smultronställen när man är ute och rider!